Намалява вносът на руски петрол в България, потвърждава директорът на Агенция

...
Намалява вносът на руски петрол в България, потвърждава директорът на Агенция
Коментари Харесай

Шефът на митниците: Внасяме по-малко руски петрол

Намалява вносът на съветски нефт в България, потвърждава шефът на Агенция " Митници " Павел Геренски в изявление за БНР. Въпреки ембаргото, наложено от Европейския съюз заради войната в Украйна, България към момента се употребява с изключение от тази възбрана, напомня той.

Според Геренски, през 2021 година делът на съветския нефт в България е бил към 45%, като той показва терзание, че бюджетните прогнози са направени при цена от 82 $ за барел от сорта Брент.

Директорът на Агенция " Митници " показва, че в България не се внася вид Брент, тъй като е по-скъп, докато нивата, на които се внася съветски нефт, са към 40 $ за барел, което е доста по-ниска цена.

Геренски упорства за облагане с акцизи на течностите за електронни цигари без никотин, каквато е практиката в Гърция и множеството страни на общия европейски пазар. Той показва загрижеността си, че такива артикули се употребяват и от малолетни.

Директорът показва образец, че на територията на страната бяха арестувани 30 000 литра такава течност, като наличието на патрона за една електронна цигара е 2 мл. Това значи, че арестуваното количество е задоволително за към 15 милиона дози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР